Bengaalkat - Cattery Margai Chiarli Bengalen
192
page-template-default,page,page-id-192,page-child,parent-pageid-230,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Cattery Margai Chiarli Bengalen

 
Naam Cattery Margai Chiarli Bengalen
Eigenaar Matty Jacobs-Linders
Locatie Almere
Aantal katten 6
Website http://www.bengaalkittens.nl
telefoonnummer 06-24296854
email adres margaichiarli@gmail.com
Kattenvereniging Neocat, Cats and Tulips, TICA

bengaal kittens te koop

In het idyllische plaatsje Kuinre in de provincie Overijssel bevindt zich de Cattery Margai Chiarli Bengalen. De cattery wordt gerund door Frank en Matty Jacobs, beiden met een passie voor katten, of eigenlijk gewoon voor alle dieren. Frank is 43 jaar en werkt bij het welbekende automagazine Autoweek als testredacteur. Matty is 30 jaar en is sinds 2002 paraveterinaire (dierenartsassistente op het hoogste niveau) bij Dierenkliniek Huizerweg in Bussum. Dit geeft natuurlijk voor veel toekomstige eigenaren van een Bengaal kitten een veilig en vertrouwd gevoel, omdat zowel de ervaring met katten als de medische kennis zeer uitgebreid aanwezig is. Behalve met onze Bengaal wonen we ook samen met nog vier andere katten en dat geeft altijd gezelligheid in huis. Beavis en Bundy zijn broer en zus en geboren op 7 mei 2001, Popje Duiveltje Arwen (ze doet haar naam echt eer aan) is geboren op 15 juli 2004, en dan hebben we nog Bacchus. Een Silver Maine Coon kater geboren op 3 november 2003. Voor foto’s neem een kijkje in onze fotogalerij.

Het ontstaan van Cattery Margai Chiarli Bengalen

In juli 2008 zijn we begonnen met de voorbereidingen om de cattery op te zetten, wat natuurlijk een hele klus is. Het registreren bij een kattenvereniging die de stambomen regelt en het lid worden van een rasclub zijn de belangrijkste dingen die je als fokker moet doen. Op deze manier heb je garantie dat de stambomen van de kittens goed geregeld worden en blijf je, doordat je lid bent van een rasclub, altijd op de hoogte van de nieuwtjes en weetjes over het ras, kittens, dekkaters, shows enzovoort. Ook moet je nadenken over waar in huis er een rustige ruimte gecreëerd kan worden waar de poes straks gaat bevallen, en waar de kittens de eerste weken van hun leven zullen doorbrengen. En natuurlijk veel informatie die je moet hebben over het ras en over het fokken zelf vergt ook enorm veel tijd. Terwijl we met al deze zaken druk bezig zijn, kijken we ondertussen rond op websites van Bengalenfokkers over heel de wereld, op zoek naar ons eerste poesje om mee te fokken. In Nederland zijn diverse Bengalenfokkers, maar aangezien wij (voorlopig) alleen de Silver Spotted Bengaal gaan fokken, en deze kleurvariant nog relatief weinig te vinden is in Nederland, waren we genoodzaakt om uit te wijken naar het buitenland. En daar vonden we ons eerste poesje, in Schotland bij de Cattery Korshki Bengals. We hebben samen met de fokker een prachtige naam bedacht waar natuurlijk volgens traditie de namen van de catteries in verwerkt zijn. Korshki Amy of Margai Chiarli Éowyn, haar roepnaam is Éowyn, afkomstig uit de ‘The Lord of the Rings’ van J.R.R. Tolkien. Aangezien wij erg geinteresseerd zijn in de door Tolkien verzonnen Sindarin en Arda taal, en omdat wij de namen die Tolkien zijn karakters geeft in zijn boeken zo fantastisch mooi vinden, zullen wij onze toekomstige kittens een Tolkien fantasie naam geven. Iedere naam heeft een unieke betekenis, wat wij uiteraard bij alle namen zullen vermelden.
Op 15 oktober vlogen we van Düsseldorf naar Manchester om Éowyn op te halen. De eigenaar van Korshki Bengals stond op het vliegveld van Manchester met haar op ons te wachten. Na wekenlang foto’s van Éowyn te hebben ontvangen via e-mail en die op de muur te hebben geplakt, konden we haar eindelijk in het echt zien. We waren zo blij. We hopen dat ze erg gelukkig wordt bij ons, waar wij natuurlijk wel voor zullen zorgen, en uiteraard hopen we mooie en gezonde nestjes van haar te krijgen.