Bengaalkat - Cattery WOWbengals
270
page-template-default,page,page-id-270,page-child,parent-pageid-230,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Cattery WOWbengals

 
Naam Cattery WOWbengals
Eigenaar Monique & Kayleigh
Locatie Froombosch
Aantal katten 9
Website www.vanmoned.com
telefoonnummer 0598-742412
email adres info@vanmoned.com
Kattenvereniging TICA

bengaal kittens te koop

Toen ik bijna 20 jaar geleden op mij zelf ging wonen begonnen we al meteen met 4 katten. Na ongeveer een half jaar kwam onze eerste langharige kat, een Pers, waarna er snel daarna nog een bij kwam. Een aantal jaren later besloot ik eens een nestje te fokken en vroeg een catterynaam aan. Zo’n 7 jaar fokte ik af en toe een nestje Perzische katten met stamboom, tot ik besloot geen kittens meer aan te houden uit eigen fok. Ik wachtte tot de meiden te oud waren en liet alle poezen steriliseren, ik wilde geen Perzen meer fokken. Wel bleven de katten mijn interesse houden en ik wilde na een paar sterfgevallen onder mijn oude katten graag weer eens een raskat maar dan een korthaar. Na langdurig speurwerk, vooral op internet, ontdekte ik de Bengaal. ……wat een droomkat, een luipaard met een kattenkarakter, zeer lief, actief, ontzettend aanwezig en ”wild”. Zo’n kat wilde ik hebben en daarmee mijn fokkerij misschien weer gaan oppakken. Na een aantal maanden kwam Noa of Cocktail House bij ons wonen en al snel volgde Kaloewha’s Kajama. Ondertussen is Kaloewha’s Its Me toegevoegd aan onze katten, een fantastisch cadeau van cattery Kaloewha.

Na veel nadenken en het surven op website’s hebben we besloten dat we toch een andere weg te willen inslaan, wij willen graag katten fokken met prachtige rozetten. In verloop van tijd hebben we geleerd dat je uit een spotted kat heel moeilijk rozetten kan krijgen en hebben we dus besloten om gerozette katten aan te schaffen. Na een tijd zoeken en mailen hebben Velvet, GG en Ypso zich bij onze katten verzameling toegevoegd. Dat Blue Print er later nog bij zou komen hadden we nooit durven dromen…. Nu enkele jaren later beginnen we al meer ons doel te bereiken.. en na het fokken van onze toekomstige dekkater WOWBengals I m WOW & WOWBengals Frodo of Sumarum zijn toch wel bijna ons idiaal kwa Bengaal geboren.. 2 prachtige grote katers met onwijze rozetten.. Hun karakter is zelfs nog mooier dan hun uiterlijk! We zullen blijven proberen om het ras meer en meer te verbeteren kwa karakter, gezondheid en karakter!

Onze poezen leven allemaal in de huiskamer. Onze kater zitten in een kater verblijf met toegang tot een buiten hok, ook komen ze in iedergeval 1x per dag in huis met een kater broekje aan. De kittens die wij fokken groeien uiteraard ook op in de huiskamer met de honden en de andere katten.

Kijk regelmatig op de website om op de hoogte te blijven!! voorlopig blijft deze site gelinkt aan de Tervueren site, dus het adres zal  nog een tijdje www.vanmoned.com blijven.

Altijd welkom om de katten en ons te ontmoeten,
Monique, en Kayleigh
WOWBengals