Bengaalkat - Cattery So Bengalesque
602
page-template-default,page,page-id-602,page-child,parent-pageid-230,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Cattery So Bengalesque

 
Naam Cattery So Bengalesque
Eigenaar Elke Kromhout
Locatie Kerkrade
Aantal katten 2
Website http://www.bengalesque.com
telefoonnummer nvt
email adres info@bengalesque.com
Kattenvereniging TICA

So Bengalesque is een kleine opstartende cattery in het zuiden van Nederland. Wij zijn Elke en Victor en wonen met onze Bengalen in Kerkrade.

Een tijd terug zijn we voor het eerst in contact gekomen met Bengalen en zijn op slag verliefd geworden. In eerste instantie wilden wij starten met een liefhebberdier, maar hebben er vrij snel voor gekozen om toch te beginnen met een fokpoesje. We zijn bij een aantal catteries gaan kijken en toen was het wachten op hét fokpoesje. Uiteindelijk hebben we besloten wat nieuws te willen brengen naar Nederland en hebben besloten niet met een Nederlands fokpoesje te starten. Zo zijn we in Engeland beland en hier komen dus ook onze (eerste) twee poezen vandaan.

Wij willen een paar nesten per jaar fokken, waarbij wij zullen ons richten op een aantal verschillende aspecten. Belangrijk hierbij is dat we voor het ras iets willen toevoegen. Qua uiterlijk willen wij ons richten op zo groot mogelijke, donker omrandde rozetten op een lichte achtergrond en daardoor dus extreem contrast. Uiteraard mag het uiterlijk van de kat niet ten koste gaan van gezondheid en karakter.

Kittens worden goed gesocialiseerd en krijgen de kans om te wennen aan alledaagse dingen, zoals wasmachine en stofzuiger en andere huisdieren, waaronder onze Hollandse herder Ozzy en HTK-poes Miets. De katten kunnen gebruik maken van het gehele huis en hebben beschikking over een eigen ruimte krijgen waarin zij zich als een echte Bengaal mogen gedragen. In de toekomst zal ook de tuin catproof gemaakt worden en mogen de Bengalen, onder supervisie, de tuin onderzoeken.

Voor meer informatie kunt u ten alle tijde onze website bezoeken of via mail contact met ons opnemen.