Wat is een eerlijke prijs voor een kitten? - Bengaalkat
10533
post-template-default,single,single-post,postid-10533,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat is een eerlijke prijs voor een kitten?

Wat is een eerlijke prijs voor een kitten?

De prijs van een bengaalse kat is opgebouwd uit verschillende factoren, maar kort de bocht mag je uitgaan
van € 750 tot € 1000 voor een Ras Bengaal (als huisdier).

Factoren

De factoren die hiervoor van belang zijn:

1. Medisch onderhoud

 • Place your list items here
 • Ontwormd
 • Ontvlooid
 • Geënt
 • Gechipt
 • Gecastreerd
 • Evt. Medicijnen, Echo’s

2. Garantie

 • Stamboom
 • Paspoort
 • Garantie (contract)

 

 

3. Verschillende patronen

 • Black Tabby Spotted (meest voorkomend)
 • Marble
 • Sneeuw
 • Zilver

 

 

Sommige catteries maken een verschil tussen Black Tabby Spotted, Sneeuw, Zilver of Marbled. Maar hier is vaak ook de kwaliteit van belang. Een cattery kan gespecialiseerd zijn in een bepaald type, dan kun je er ook van uit gaan dat de bengaal mooi van patroon is en van mooie, zorgvuldig uitgekozen ouders komt. Een bijzondere dekkater uit het buitenland met een bijzonder patroon kan duurder zijn dan een andere minder bijzondere dekkater uit Nederland.

 

4. Ouders

Als de ouders (internationale) prijzen* hebben gewonnen tijdens shows, of een kater speciaal uit het buitenland wordt gehaald om een nieuwe lijn in Nederland te brengen, kunnen de kosten hiervoor oplopen en dus invloed hebben op de prijs van de kitten. Controleer de stamboom als je twijfelt bij aankoop van je kitten.

* Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat niet alle katten met prijzen per definitie beter zijn dan bengalen zonder prijzen. Een bengaal moet het leuk vinden om op show te gaan en de eigenaar moet er tijd voor hebben om hier in te investeren. 

5. Kitten als huisdier, of voor de fok?

Kittens die als huisdier naar de eigenaar gaan zijn vaak tussen de 750 tot 1000 euro. Maar als je een kitten wilt kopen om op den duur zelf kittens mee te krijgen zijn ze vaak duurder. Afhankelijk weer van de kwaliteit van de kitten (ouders, patroon, karakter & gezondheid) zal de prijs oplopen.

 

6. Opgroei omgeving

Een kitten moet in een sociale omgeving opgroeien waar veel mogelijkheden zijn om zijn lichaam zo goed mogelijk te gebruiken. Denk hierbij aan krabpalen, mandjes, hangmatjes, katerverblijven, rennen, tuinafrastering, Dekentjes, kittenkooien/rennen, warmte lampen, warmtekussentjes. Verder is het ook belangrijk dat de omgeving schoon is en niet (te erg) stinkt.

 

7. Overige

Verder heeft een goede cattery nog veilige en goede schoonmaak middelen, werpkisten, flesjes, speentjes, voedingssupplementen, lidmaatschappen, rasvereninging & stambomen aanvragen.


 

LET OP!

Een Bengaal die goedkoper is dan bovenstaande bedragen vragen vaak om extra oplettendheid. Kijk hierbij goed naar met name de medische omstandigheden (punt 1) van de bengaal, maar ook waar de ouders (punt 4) vandaan komen en of ze zijn gecontroleerd op erfelijke ziektes (punt 2)! Daarnaast moet je altijd naar de kittens gaan kijken voordat je hem of haar koopt, let hierbij goed op of de kittens gesocialiseerd is en niet ergens los in een kale en afgelegen kamer zitten.

 

Bestel nooit kittens via internet die overgevlogen worden!

 

In het een extreem geval heb je straks een angstig kitten dat na een paar maanden al overlijd aan een ziekte of niet uit een hoekje durft te komen, omdat ze bang is van alle geluiden.

Geen reactie's

Geef een reactie